Elkészítette harmadik változatát a BMW M5-re a G-Power. A 2007-es Hurricane és a 2008-as Hurricane RS után most itt a Hurricane RR. Az RS volt ez idáig a világ leggyorsabb utcai szedánja, miután a Volkswagen tesztpályáján 367,4 km/órás tempót ért el.


Ám a német tuningcég nem elégedett meg ennyivel, azért készült az RR, amely a várakozásoknak megfelelően megdöntötte a rekordot. Nemrég 372 km/órás sebességgel repesztett. Ha ismerős a szám, az sem véletlen, ez a végsebessége a világ korábbi leggyorsabb autójának, a McLaren F1-nek.

Persze nemcsak az RR végsebessége ütős, de gyorsulni sem mindennapi módon tud. 4,35 másodperc alatt éri el a százas tempót, ami nem megdöbbentő, de az, hogy 9,5 másodperc alatt kétszázon van, az igen.

Bár csak 4,5 km/órás növekedést ért el a G-Power, ehhez komoly pluszteljesítmény szükséges. Míg az RS 750 lóerős volt, addig az RR már 800. A V10-es motorhoz két kompresszort kapcsol a G-Power, amelyeket ezúttal nagyobbakra cseréltek, az újak 25 százalékkal több levegőt pumpálnak a motorba.

Új sebességrekord szedánnal 3


Várhatóan ezzel sincs vége a rekordoknak, mert a vállalat szerint elméletben az új kompresszorokkal 900 lóerős teljesítményre is képes a motor.

A G-Power Hurricane RR kialakítható bármely V10-es M5-ből, legyen az szedán vagy kombi, de komplett autóként is megrendelhető a tuningcégtől. Az ára egyben 252 100 euró, azaz 70 millió forint. Ebben az összegben azonban nemcsak a motorátalakítás szerepel, de új aerodinamikai csomag, állítható futómű, nagy teljesítményű fékrendszer és átalakított utastér is.

Ha valaki meg szeretné ismételni a rekordot, akkor a Michelin speciális 19 colos abroncsait ajánlja a G-Power, ha csak mindennapi használatra kell az autó, akkor 20 colos kerekeket kínál. 

800 lóerő a mindennapokra? Elgurult a gyógyszerük?