Idén 75 éves a Jaguar, a jeles évfordulóra mutatta be a brit márka a XKR 75 modellt. Ám nem elégszik meg egyetlen limitált típussal a Jaguar, hiszen elkészítette az XKR 175-öt is, amelyet tegnap mutattak be az Egyesült Államokban.


Az ok itt is az évforduló. A sportkupéban 5,0 literes, kompresszoros motor van, ám míg az Európában leleplezett különlegességben megtoldották a teljesítményt, itt maradt 510 lóerő, és a nyomaték is változatlanul 625 Nm. Persze az elegáns jármű így is remekül megy, a végsebessége 280 km/óra.

A mindössze 175 darabos szériában készülő járgány különlegességét a módosított külső adja. Új orrspoiler, küszöbök, optimalizált diffúzor és nagyobb hátsó szárny teszi stabilabbá a járgányt nagy sebességnél. Az egyedi fekete fényezéssel díszített karosszéria mellé új, 20 colos keréktárcsák és pirosra festett féknyergek dukálnak.

Az autóba beszállva a küszöbökbe írt sorszámmal azonnal tudatja a jármű, hogy a sorozat tagja. Az üléseket faszén színű bőr fedi áfonyaszín varrással, míg a műszerfalat zongoralakkszerű elemek díszítik.   
A 104 500 dollárba (22,8 millió forint) kerülő Jaguar XKR 175-ből csak 150 készül az USA-nak, 15 darabot a kanadai piacra szánnak.