A Forma-1-ben idén nyugi van, hiszen a nagy csapatok pilótaállásait már betöltötték, az egyetlen komolyabb kiadó hely a Renault-nál Robert Kubica mellett van. Egyes pletykák szerint Kimi Räikkönen esélyes a helyre.

Tommi Makinen viszont úgy véli, honfitársa jövőre is marad a rali-világbajnokságban. “Természetesen jó lenne őt továbbra is a WRC-ben látni. Nem beszéltem vele, szóval nem tudom, hogy mit gondol, de boldognak tűnik. Kimi egy olyan srác, aki sikeres akar lenni és a legjobb teljesítményre törekszik. Biztos vagyok benne, hogy olyan valaki, aki nem adja fel. Ez az, amiért egészen biztos vagyok benne, nem száll ki máris a raliból. Biztos vagyok benne, hogy marad.”

Räikkönen nem adja fel 1

Jól ment aszfalton

A négyszeres világbajnoknak persze nem teljesen ismeretlen Räikkönen, hiszen tavaly, amikor beugróként részt vett néhány versenyen egy Abarth S2000-essel, akkor Makkinen csapata készítette fel és versenyeztette az autót.  

Makinen azt is elmondta, komoly benyomást tett rá Räikkönen tempója, amit a nyár eleji Bulgár-ralin mutatott. Az volt a 2007-es F1-világbajnok első aszfaltos versenye a vb-n.

“Nagyon jól ment Bulgáriában” – mondta Makinen. “Biztos vagyok benne, hogy már nagyon várja a következő aszfaltos versenyeket. Minden verseny után több és több tapasztalata lesz a navigátorral való közös munkában. Ez a legnagyobb kihívás számára.”

“Ha egy zárt pályán versenyzel, mindenre emlékszel, csak koncentrálnod kell minden egyes kanyarra és pontosan tudod, hol is mész éppen. Biztos vagyok benne, hogy a teszteken nagyon jó időket megy. (Ott ugyanazon a szakaszon sokszor hajtanak – a szerk.) Ha fejlődni akarsz, akkor tapasztalatra van szükséged. Ez adja meg a különbséget.”

Kimi Räikkönen nemrég fejezte be felkészülését a Német-ralira. A Trier központú versenyt a jövő hétvégén rendezik, az lesz a másik aszfaltos versenye a vb-n.