2011-ben új világ jön a rali-világbajnokságban. Nyugdíjba vonulnak a jelenleg ismert World Rally Carok. A Ford a Focus helyett az új Fiestából épít versenyautót. A kocsi alapjait már tavaly megjelentették, ugyanis készült belőle S2000-es variáns is 2,0 literes szívómotorral. A jármű jól nyitott, mind murván, mind aszfalton megnyerte első versenyét. 

A Fiesta S2000 továbbfejlesztésével születik meg az új WRC. Az autót egy ideje tesztelik, most megjelentek az első videók a járműről. Egyelőre még mindig a Focus 2,0 literes turbómotorjával próbálgatják, a nemrég elkészült – a jövő évi szabályoknak megfelelő – 1,6-os turbó szeptemberben kerül a kocsiba.

Gerard Quinn, a Ford Motorsport vezetője elárulta, hogy az új motor a kisebb hengerűrtartalom ellenére hozza majd ugyanazt a teljesítményt, mint a korábbi, így a rajongóknak nem kell tartani a tempó lassulásától. Az új versenyautót még idén bemutatják.

A Fiesta RS WRC-t a Ford második számú alakulata, a Stobart csapat két versenyzője, Matthew Wilson és Henning Solberg próbálgatják. Két napot teszteltek murván és kettőt aszfalton. Elsősorban megbízhatósági teszteket hajtanak végre, gyűjtik a kilométereket.
 

Forrás: wrc.is.free