A Renault Trucks bemutatja a legújabb, süllyesztett fülkepadlójú modelljét. A vadarcú Renault Access elsősorban a háztartási hulladékgyűjtés feladatára készült. Ahogyan a modell neve is idézi, a Renault Access (access = belépés) megalkotásakor a sok fel- és leszállás igényét helyezték előtérbe.


Az Access a piac legalacsonyabb fellépési magasságával (453 mm) rendelkezik, vagyis csak egyetlen lépcsőfokot kell lépni, hogy a fülkébe jusson a dolgozó. A fülke padlója tökéletesen sík, és lehetővé teszi, hogy a bal vagy akár a jobb oldalon leszállhasson a vezetője. Ez különösen praktikus akkor, ha más járművek vagy a fal akadályozza a normál oldalon történő kiszállást.

Az Access 270, illetve 310 lóerős motorokkal készül, amelyekhez automata váltó csatlakozik.  
Két vezetési mód választható: az optimális fogyasztást előtérbe helyező eco és a nehezebb útviszonyok között működtetett, maximális húzóerőt megkívánó dinamic. A hulladékgyűjtési munka sajátja a gyakori megállás és újra elindulás, ezért a sebességváltó a jármű megállásakor automatikusan üresbe kapcsol.

Az üzemanyag-fogyasztás további csökkentése érdekében a Renault Trucks tréninget kínál a gépkocsivezetőknek, kifejezetten a hulladékgyűjtési szakmára szabva. Az oktatásnak köszönhetően a kukásautók vezetői megtanulják, hogyan lehet a legkevesebb fogyasztással leghatékonyabban működtetni.