Az elegáns Knightsbridge kerületben lévő Harrods térsége napközben is elviselhetetlenül zajos a hatalmas gépkocsiforgalomtól, hiszen itt vezet el a délnyugati térségből London központjába tartó forgalmas főút. Ám amióta a katari uralkodócsalád egyik tagja májusban megvette az áruházat, az éjszaka is pokollá, ahogyan a környékbeliek fogalmaznak “a 24 órás Le Mans-i autóverseny” startvonalává vált a térségben.

Bugattik, Ferrarik, Lamborghinik bömbölnek nap mint nap az utcákon – ahol az ingatlanárak 1 millió fontnál (321 millió forint) kezdődnek – hajnali háromig. A bűnösök azok a gazdag közel-keleti fiatalok, akik találkozópontként használják a térséget, hogy megmutassák egymásnak, mire képesek újdonsült játékszereik.

Szupergazdagok autóversenye London utcáin 1

A lakók most megelégelték az éjszakai zajt, és kampánycsoportba tömörülve eljuttatták panaszukat Boris Johnson londoni polgármesternek, mivel a rendőrség és a helyi önkormányzat tehetetlen. Emellett a katari, a szaúd-arábiai és az egyesült arab emírségeki nagykövetségre is elküldték panaszaikat.

Szupergazdagok autóversenye London utcáin 2

Forrás: MTI