Manhattanban nem jó taxizni

Manhattanban nem jó taxizni


A londoni taxisok a legjobbak a világon, a rómaiak a legrosszabb vezetők – ez az idei nemzetközi taxifelmérés végeredménye. A toplista a hotels.com utazási honlapnak köszönhető, 1900 utazó véleményén alapul. Bár a londoni taxitarifák a legmagasabbak, a brit főváros sofőrjei találtattak a legbarátságosabbaknak és az útvonalakat legjobban ismerőknek.

Ez főként annak az eredménye, hogy iparűzési engedélyükhöz szigorú városismereti vizsgát kell tenniük. London személyszállítói immár harmadik éve állnak a taxistoplista élén.

Pusztán az autóvezetés technikáját tekintve a római taxisok a sereghajtók. A manhattani és a párizsi taxisok a leggorombábbak.

Az összesített listaeredmény a helyismeret, kedvesség, autóvezetési tudás mellett a taxik tisztasága és felbukkanási gyakorisága alapján állt össze. London után New York áll – Manhattant kivéve -, a harmadik Tokió, a negyedik Berlin, az ötödik Bangkok, a hatodik Madrid, a hetedik Koppenhága – holtversenyben Dublinnal a tízes lista végén pedig Frankfurt és Párizs áll.

Na és a budapestiek milyenek?