Nem sűrűn izgulhatunk magyarokért egy autós világbajnoki sorozatban manapság. Nem volt kérdés tehát, hogy nekünk is ott a helyünk a hétvégi Brno-i WTCC futamon. A szombati sikeres szereplésnek köszönhetően, vasárnap nagyon sok magyar szurkoló gondolkodott hasonlóan.

A SEAT Leon Eurocup sorozat második versenyével kezdődött a nap. Wéber Gábor az első futamon szerzett győzelmének köszönhetően a nyolcadik helyről várhatta a rajtot. A tempója sajnos hiába volt a ezúttal is parádés, már az első körben majdnem kettétörték az autóját.

Ezt még sikerült viszonylag könnyen kihevernie, néhány kör után nagyjából ugyan ott volt, ahonnan kilökték. Ekkor azonban újra kapott egy emberes ütést az autójára, aminek köszönhetően vége is lett a versenyének.

WTCC

A mezőny magyar pilótája, Michelisz Norbi a hatodik helyről várta az első verseny rajtját. Izgalom volt bőven, a rajt után sikerült kimaradnia a nagyobb csetepatékból. Néhány körrel később azonban, egy safety car-os újrarajtoltatás után kitették a pályáról. A kavicságyból pedig már nem volt visszaút.

A második futamban ennek köszönhetően a mezőny hátsó szekciójából kellett rajtolnia, ahonnan mindössze a 14. helyig tudta felküzdenie magát.

További versenyfotók | Eredmények, információk | Zengő Dension Team

Jajj, hát de én nem vagyok olyan lány