Kisebb frissítésen esik át a smart fortwo. A forma változatlan, de a 2011-es modellév autóihoz már hétféle szín közül választhat a megrendelő, és most először akár matt festést is kérhet. A tridion utascella már fehér színben is rendelhető, míg a kabriótető kék és piros is lehet, az üzemanyagtöltő-nyílás fedele pedig követi a karosszéria színét.

Megújul a smart 1
Megújul a smart 2

Megújul a smart

Megújul a smart

Megújul a smart 11
Megújul a smart 12
Megújul a smart 13
Megújul a smart 14
Megújul a smart 15
Megújul a smart 16
Megújul a smart 17
Megújul a smart 18
Fotó megosztása:
Megújul a smart 19


Újdonság, hogy felárért LED-es nappali menetfény kerülhet a kétüléses kisautóra, illetve egykezes nyitású a csomagtérajtó. Ugyanakkor három új könnyűfém felnivel bővült a kínálat.

Hasonlóan alakult át az utastér is, új színek és kárpitok jelentek meg, de itt formailag is van változás. A műszerfal órái új jelleget kaptak, miközben a kormány megjelenése is megváltozott. A smarthoz most először rendelhető fedélzeti számítógép, illetve a sportkormányhoz a kormányról kapcsolható tempomat is. Az utastér barátságos hangulatáért az utastérben többfelé, a lábtérben, az ajtóknál stb. elhelyezett lámpák felelnek. Az autó használhatóságát új rakodóhelyek segítik, amelyekből jutott a középkonzol alá és az ülésekre is.

Továbbfejlesztett kommunikációs és szórakoztató rendszerrel készül a smart, az AUX, USB és iPod csatlakozóval is felvértezett eszköz központi része egy 16,5 centis képernyő. A kiváló hangzást 4X80 wattos digitális erősítő alapozza meg.

Megújul a smart 20


A motorkínálat nem változott, de a korábbinál fejlettebbek az új modell egységei, motorteljesítményük nem változott, de takarékosabbak. A csúcsot a turbódízel változat jelenti, a 800 köbcentis motorral mindössze 3,3 liter az átlagfogyasztása a smartnak. Persze az országúti dinamikáról le kell mondani, hiszen 16,8 másodperc alatt gyorsul százra, és a végsebessége is mindössze 135 km/óra. Az 1,0 literes motorral szerelt benzinesek közül a 61 és 71 lóerős variánsok 4,2 litert fogyasztanak, de a 84 lovas is beéri 4,9 literrel száz kilométerenként.

Továbbra is készül sportváltozat. A Brabusnál készülő modellek is frissebb külsővel, illetve belsővel folytatják, ugyanakkor motorjuk erősebb. A szintén 999 köbcentis motor már nem 98, hanem 102 lóerős. Ezzel az aprócska jármű akár 155 km/órás tempót is elérhet, egy százas sprint pedig 8,9 másodpercig tart vele.