Az “Eto,o 9” felirat olvasható annak a lopott Bentleynek az ülésein, amelyet Röszkénél foglaltak le két ukrán állampolgártól a magyar határrendészek. A mintegy 40-50 millió forint értékű luxusautó az MTI értesülései szerint az Internazionale futballistája, Samuel Eto,o járműve, melyet márciusban loptak el Olaszországban.

Magyarországon a világsztár lopott autója 1
Magyarországon a világsztár lopott autója 2

Magyarországon a világsztár lopott autója

Magyarországon a világsztár lopott autója

Magyarországon a világsztár lopott autója 5
Magyarországon a világsztár lopott autója 6
Fotó megosztása:
Magyarországon a világsztár lopott autója 7


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének hétfői tájékoztatása szerint két harminc és negyven év közötti ukrán állampolgár vasárnap este jelentkezett kilépésre a röszkei közúti autópálya-határátkelőhelyen a luxusautóval.

A két férfi azt állította, a luxusautót kölcsönkapták, és ezt egy szerződéssel is igazolni próbálták. A röszkei útlevélkezelőnek azonban gyanússá váltak a járműben ülők, így az alapos ellenőrzés mellett döntött. A szakemberek a vizsgálat során megállapították, hogy a gépjárműben lévő valamennyi címkés azonosítót kicserélték, azok helyébe hamisakat helyeztek el.

Pál János elmondta: a további aprólékos vizsgálódás során a gépjárműszakértők megtalálták a járművön elrejtett eredeti alvázszámot, így az adattári ellenőrzés során kiderült, hogy a mintegy 40 millió forint értékű Bentleyt ez év március 19-én lopták el Olaszországból. Március 19-én Marko Arnautovic, az Internazionale osztrák futballistája a járművet egy estére kapta kölcsön csapattársától, amikor az autót egy szálloda elől eltulajdonították. Arnautovic azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

A Szegedi Rendőrkapitányság a gyémántfekete Bentleyt lefoglalta. Az ukrán állampolgárságú sofőrrel szemben – előállítása mellett – egyedi azonosítójel meghamisításának megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, társát a rendőrök tanúként hallgatták ki – tette hozzá az alezredes.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy valódiak-e azok az okmányok, amelyekkel a sofőr a gépkocsi ukrajnai forgalomba helyezését próbálta igazolni a magyar hatóságoknak – közölte a szóvivő.

Eto’o autója nem egy hagyományos Bentley Continental GT, de a Mansory is kezelésbe vette. A kívül-belül felspécizett, s immár 63 GT-nek nevezett gép 70 lóerővel erősebb szériatársainál, azaz a V12-es motor teljesítménye 630 lóerő. Így aztán a kétajtós modell 4,5 másodperc alatt képes száz km/órára gyorsulni. A jármű csúcssebessége 327 km/óra.

Forrás: MTI