A hétvégén Angliában folytatódik a Túraautó-világbajnokság (WTCC). Michelisz Norbi legjobb SEAT-osként a negyedik helyet szerezte meg az időmérő elején, ami azért volt kiemelkedő, mert a szabadedzéseken nemigen találta a csapat a versenyautó beállítását.

Michelisz ismét a legjobb újonc volt 1
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 2

Michelisz ismét a legjobb újonc volt

Michelisz ismét a legjobb újonc volt 14
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 15
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 16
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 17
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 18
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 19
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 20
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 21
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 22
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 23
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 24
Fotó megosztása:
Michelisz ismét a legjobb újonc volt 25


A Q1 félidejéhez érve számos pilóta futott sikeres gyorskört, így a Zengő-Dension Team pilótája a 12. helyre csúszott vissza, míg az élre a Chevrolet csapat pilótái álltak, sorrendben Robert Huff, Alain Menu és Yvan Muller.

Az utolsó percekben némileg átrendeződött a mezőny eleje: az olasz világbajnok Gabriele Tarquini (SEAT) feljött a harmadik helyre, míg Tiago Monteiro (SEAT) a hatodik helyet szerezte meg. Michelisz Norbi pedig a nyolcadik helyig jutott, úgy, hogy a végén már nem is volt a páylán, hogy megspóroljon egy szett gumit az időmérő második felére, azonban így is bejutott az időmérő második szakaszába.

A Q2 felénél az ötös rajtszámmal versenyző magyar pilóta az ötödik helyre hozta fel a dízel Leont, míg az élre az Independent kategóriában egy BMW-vel versenyző Turkington állt. Ez azonban sajnos nem maradt így a végére. Az időmérő teljes Chevrolet sikerrel zárult, Muller indulhat az élről őt sorrendben Huff és Menu követi. Michelisz Norbi visszacsúszott a kilencedik pozícióba.

Az időmérő eredménye:

1.    Muller (Chevrolet Cruze) 1.32.481
2.    Huff (Chevrolet Cruze) 1.32.678
3.    Menu (Chevrolet Cruze) 1.32.828
4.    Turkington (BMW 320si) 1.32.842
5.    Tarquini (SEAT Leon TDI) 1.32.873
9.    Michelisz (SEAT Leon TDI) 1.33.261

Michelisz ismét a legjobb újonc volt 26


Nem ez lesz azonban holnap a rajtsorrend, mivel az eredetileg a hatodik helyet megszerző Andy Priaulx csak a 16. pozícióból rajtolhat. Motort kellett cserélni a BMW-jében, amiért tíz rajthelyes büntetés jár. Ezzel Norbi a kilencedikről a nyolcadik helyre lépett elő. Ami viszont nem feltétlenül nyereség, tekintve, hogy az a poros oldal.  

A vasárnapi versenyeket az EuroSport 12.45-től élőben közvetíti.