Több mint 2700 érdeklődő jelentkezett eddig a McLarennél, akik szeretnének vásárolni egyet a cég új utcai sportkocsijából, az MP4-12C-ből. Évi maximálisan 1000 autó gyártását tervezte a McLaren, így ha viszonylag sokan vissza is lépnek a megrendeléstől, akkor is most már legalább két évet kell várni egy-egy autóra. Mindezt úgy, hogy egyelőre az árát sem hozták nyilvánosságra, annyit tudni, hogy a 125-175 000 eurós (34-48 millió forint) ársávba érkezik a kocsi.

Ron Dennis, a cég vezetője szerint nemcsak az ezért a pénzért elérhető leggyorsabb autót kapja a vevő, de a legjobb minőséget a gyártás és az értékesítés terén is.

A McLaren pilótái, Jenson Button és Lewis Hamilton korábban már leleplezték álló helyzetben az autót, majd nemrég a Goodwood Sebesség Fesztiválon menetközben is megmutatták a nagyközönségnek. Az autó gyártása 2011 elején indul, jelenleg is zajlik a végső fejlesztés. Öt kontinensen több, mint másfél millió kilométert tettek meg a jármű prototípusai.

Az MP4-12C-be a McLaren saját fejlesztésű, 3,8 literes, duplaturbós motorja kerül. 600 lóerős teljesítmény és 600 Nm nyomaték jellemzi. Az eddigi tesztek nyomán 3 másodperc alatti 0-100 km/órás sprintidőt és 320 km/órás végsebességet vár a cég a hivatalos mérések során.