Magyarországnak hat darab jut
Magyarországnak hat darab jut

Készül a leggyorsabb Ford Focus – videó

Készül a leggyorsabb Ford Focus – videó

Magyarországnak hat darab jut
5,6 másodperc alatt gyorsul százra
A végsebessége nem változott
500 darab készül belőle
Matt feketére festik
Piros ülésekkel
Így hívják
19 colos felnik kerülnek rá
Más, intercooler, a légszűrő, a kipufogó stb.
Fotó megosztása:

19 colos felnik kerülnek rá

19 colos felnik kerülnek rá

Közreadott a Ford egy videót arról, hogyan is készül a márka leggyorsabb európai modellje, a Ford Focus RS 500. Egy ilyen videó önmagában is érdekes lehet, de itt számos izgalmas részletre fény derül. Például arra, hogy az 500 darabos szériában készülő különlegességre utólag szerelik fel a tuningcsomag részeként a nagyobb intercoolert, ezért a gyártósoron nincs fenn az első lökhárítója, helyette egy ST-ről származó fényezetlen elemet használnak.

Apropó fényezés, eddig úgy tudtuk, az autó egyediségét matt fekete fényezés biztosítja, de mint itt kiderül, az nem is festék, hanem fólia.

Az RS 500-ba a többi RS-hez hasonlóan 2,5 literes, öthengeres turbómotor kerül, de nagyobb töltőlevegő-hűtővel és új légszűrővel kiegészítve. Más a kipufogó, a benzinpumpa és a motorvezérlés is. Ennek köszönhető az eredeti 305-höz képest 45 lóerős pluszteljesítmény. Ennek hatására a módosított Focus RS 0,3 másodperccel hamarabb, 5,6 másodperc alatt képes százra gyorsulni. Végsebessége 265 km/óra.

A matt fekete külső mellé szintén fekete keréktárcsák és piros féknyergek járnak, míg az utastérben elsősorban a piros versenyülések a figyelemre méltóak.
Mindegyik RS 500 sorszámozott, a Ford előre meghatározta, hogy az egyes országok mennyit kaphatnak belőle. Az első számú piac Nagy-Britannia, ahová 101 darab jut. Magyarországra hat darab érkezik.