A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a berettyóújfalui tűzoltóságtól származó bejelentés szerint, Konyáron a Sóstói utcában lévő egyik lakóházat a tulajdonosa öngyilkossági szándékkal felgyújtotta, majd ismeretlen helyre távozott. A helyszínen tartózkodó idős hölgy elmondta: a leégett régi típusú, nádfedeles ház a 41 éves fia tulajdona, s a férfi maga gyújtotta meg.

A cselekmény kiváltó oka az volt, hogy a férfinak kedden kellett volna leadnia a vezetői engedélyét, amire azt mondta: jogosítvány nélkül nincs értelme az életének, és öngyilkossági szándékát hangoztatta – tette hozzá a szóvivő.

Kelemen Éva tájékoztatása szerint a tűz következtében a lakóház kiégett, a rendőrök és a polgárőrök megkezdték a férfi keresését, aki a hajnali órákban tért vissza a kiégett lakóházhoz, külsérelmi nyom nem volt rajta.

Ekkor a rendőrök elfogták, majd előállították, de ittassága, zavartsága miatt, s az önkárosítás megakadályozása érdekében beszállították a debreceni Kenézy kórház pszichiátriájára. A férfit nem tudták kihallgatni, összefüggéstelenül beszélt. Az ügyben a berettyóújfalui rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást – közölte a rendőrségi szóvivő.

Forrás: MTI