Michelisz az élről adta fel 1
Michelisz az élről adta fel 2

Michelisz az élről adta fel

Michelisz az élről adta fel

Michelisz az élről adta fel 15
Michelisz az élről adta fel 16
Michelisz az élről adta fel 17
Michelisz az élről adta fel 18
Michelisz az élről adta fel 19
Michelisz az élről adta fel 20
Michelisz az élről adta fel 21
Michelisz az élről adta fel 22
Michelisz az élről adta fel 23
Michelisz az élről adta fel 24
Michelisz az élről adta fel 25
Michelisz az élről adta fel 26
Fotó megosztása:
Michelisz az élről adta fel 27


A jó hír: Michelisz Norbi körökön át vezetett a Túraautó Világbajnokság (WTCC) portimaói versenyhétvégéjének második futamán. A rossz viszont, hogy végül nem lett belőle győzelem, mert fel kellett adni a futamot. Ám addig is volt esemény bőven a Portugál versenyen.

Az első, 11 körös verseny repülőrajtját követően Michelisz Norbi visszacsúszott a hatodikról nyolcadik helyre, miután a tülekedés helyett inkább a külső biztonságos évet választotta, azonban a második körben máris visszaszerzett egy pozíciót.

Az élen ezelatt Tiago Monteiro, Yvan Muller  és Gabriele Tarquini autózott. Michelisz Norbi és a dán Michel Nykjaer nagy csatát vívott, amelyet a magyar tehetség elvesztett és visszacsúszott a tizedik helyre, miután az egyik kanyarból rosszul jött ki és mások is megelőzték.

Ezután megkezdődött a csillaghullás, a gumik nem bírták a terhelés. A nyolcadik körben Yvan Mullernek rövid ideig sikerült megelőznie Monteirót, míg Gené a hatodik helyről, Robert Huff pedig a negyedik helyről kényszerült feladni a viadalt. Norbi így a hetedik helyre jött fel.

Michelisz az élről adta fel 28


Az élen nagy csata folyt az első helyekért, és a negyedik helyen autózó Augusto Farfus is felzárkózott az élbolyra. Az utolsó körben sok változás nem történt, így a hazai pályán versenyző Monteiro (+25 pont) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, őt sorrendben Muller (+18 pont) és Tarquini (+15 pont) követte. A hímesházi versenyzőt a hetedik helyen (+6 pont) intették le, így legjobb újoncként a második helyről rajtolhat a második versenyen.

Az állórajtotot remekül elkapva Michelisz Norbi az első helyre tudott feljönni, míg Fredy Barth az élről indulva visszaesett a nyolcadik helyre. A második körben Alain Menu támadni kezdte a továbbra is élen autózó magyar pilótát, és a világbajnok Tarquini is felzárkózott az első két autóra.

A negyedik körben Menu és Tarquini sikeresen megelőzte Michelisz Norbit, aki műszaki probléma miatt fokozatosan visszacsúszott a 17. helyre. Később feladni kényszerült a versenyt. Az elektronika adta meg magát a SEAT-ban.

Az élen továbbra is Tarquini, Menu és Muller autózott. Gené az utolsó körben defekt miatt kiesett, míg a második, 11 körös versenyt Tarquini (+25 pont) nyerte, őt sorrendben Muller (+18 pont) és Huff (+15 pont) követte.

Forrás: Zengő Dension Team