Kissé felfrissült formában folytatja életpályáját a Mercedes-Benz ML 63 AMG. Persze nem kell aggódni, hogy a budai konditerem előtt kinéznek majd a korábbival, nekünk is kutatni kellett az újdonságokat.

A motorháztetőn power dome-ot alakítottak ki, a magyarul talán izomdudornak nevezhető újdonság nem más, mint egy pukli a lemezen, ami jelzi, hogy itt bizony egy komoly blokk lakik. Megváltoztak a lámpák is, elöl-hátul sötétített elemeket használnak. A bi-xenon fényszórók ezentúl aktív rendszerűek, míg a hátsókban izzók helyett LED-ek villannak.

Más a hátsó lámpa

Más a hátsó lámpa

Más a hátsó lámpa


Ami változatlan, a motor. A V8-as 2009-ben az Év Motorja választáson a Legjobb Teljesítményű motor volt a 4 liter feletti kategóriában, ami nem is meglepő. A 6,2 literes motor teljesítménye 510 lóerő, maximális nyomatéka 630 Nm. Ezzel az ML 5,0 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 250 km/óra, természetesen elektromosan korlátozva.

A nagy teljesítményű fékrendszerrel, légrugózással szerelt és különösen nagyfokú luxussal kialakított utastérrel rendelkező ML 63 AMG júliustól vásárolható meg, nettó ára nagyjából 85 ezer euró (24 millió forint).