Alapesetben sincs könnyű helyzetben a többi WRC-pilótával szemben Kimi Raikkönen, hiszen számára minden új a rali világában, ezúttal azonban még azzal is meg kell küzdenie, hogy kihagyta az Új-Zéland-ralit.

“Teszteltem ugyan Franciaországban, de ez nem ugyanaz, mint versenyezni” – mondta Räikkönen. “A többi pilóta ott volt Új-Zélandon – ami nem szerepelt az én programomban – és jól  ismerik a Portugál-ralit is, szóval nem lesz könnyű számunkra. Ez persze nem igazán zavar, azért vagyok itt, hogy tanuljak. A végeredmény nem igazán számít. Az egész arról szól, hogy mennyi információt tudok gyűjteni a jövőt illetően. Folytatjuk a fejlődést lépésről lépésre.”

Räikkönen eddig legjobb eredményét a múlt hónapban, Törökországban érte el, ahol ötödikként zárt. A versenyt megelőző tegnapi teszten a finn versenyző négy másik WRC-s pilótát megelőzve nyolcadikként végzett. Szóval a pontszerzésre ezúttal is esélyes. A Portugál-rali első szakaszát tegnap este az Algarve stadionban rendezték. A nézőknek szóló szuprespeciált követően az igazi verseny azonban ma kezdődik. Összesen hat szakasz vár a résztvevőkre.

Így ment a tegnapi shakedownon a 2007-es F1-világbajnok: