Rally Portugal Revival néven mini rendezvénnyel egészül ki a rali-világbajnokság futama. A szervezők 1982 előtti kétkerék-hajtású, klasszikus raliautóknak hirdettek versenyt. A résztvevők szombaton és vasárnap ugyanazokon a szakaszokon mennek, ahol a WRC mezőnye, csak egyszer, a vébések programja között. Emellett feltűnnek a csütörtök esti szuperspeciálon is.

Olyan különlegességek várhatók, mint a Lancia Stratos vagy a Ford Escort MK II. Ez utóbbit Juha Kankkunen vezeti majd. A négyszeres világbajnoknak a szintén vb-első Niky Grist navigál, akit a legtöbben Colin McRae-hez kötnek, pedig bajnoki címét 1993-ban a finn mellett szerezte. Három évig versenyeztek együtt.

Kankkunen (b.) az ifjú Carlos Sainz-cal

Kankkunen (b.) az ifjú Carlos Sainz-cal

Kankkunen (b.) az ifjú Carlos Sainzcal


Nem véletlen az autóválasztás sem, Kankkunen 1979-ben a finn 1000 tó-ralin egy ugyanilyen modellel indult először a rali-világbajnokságon. Ez volt az első és egyetlen versenye a kocsival, amit egy borulás ellenére behozott a kategória második helyén.  

Kankkunen eddig tizenkétszer indult Portugáliában, többször nyert is, Gristtel együtt is. Várhatóan ezúttal is harcba száll az elsőségért, persze nem Sebastien Loebbel szemben, hanem a Revival mezőnyén belül.

Kicsoda Kankkunen?