Igazán kiemelkedő utazást teljesített egy BMW 320d Efficient Dynamics, miután egyetlen tank üzemanyaggal jutott el az angol határtól a németországi Münchenbe, majd visszaindult és közel a franciaországi Lille-ig jutott. Összesen 1630 kilométert tett meg a kocsival Tom Ford újságíró.

A közlemény szerint a vezető ugyan kikapcsolta a légkondicionálót és a rádiót sem használta, de nem folyamodott a fogyasztási versenyeken ismert trükkhöz, nem hajtott nagyon lassan. Az átlagsebessége 94 km/óra volt.

Más a váltó és a karosszéria

Más a váltó és a karosszéria

Más a váltó és a karosszéria


A normál 320d-hez képest automata motorleállító Start&Stop, fékenergia regeneráló rendszerrel, elektromos rásegítésű szervokormánnyal, 10 milliméterrel leültetett karosszériával, aerodinamikailag optimalizált keréktárcsákkal és hosszabb végáttétellel rendelkező EfficientDynamics modell 4,099 literes átlagfogyasztást produkált. Szén-dioxid-kibocsátása 109 gramm/km-re adódott.

Motorja a többi modellből is ismert 2,0 literes, 163 lóerős dízel. Tom Ford szerint teljesen hétköznapi használat mellett nagyjából 1200-1300 kilométert meg lehet tenni az autóval két tankolás között.