Fordulatos és defektekben gazdag volt a Túraautó Világbajnokság monzai hétvégéjének első versenye. Az első futam repülőrajtját követően óriási tumultus alakult ki az első kanyarban, így Michelisz Norbi többed magával csak a sikánt levágva kerülte az ütközést. A címvédő Gabriele Tarquini (SEAT) remekül kapta el a rajtot, a hetedik helyről feljött a másodikra, Norbi pedig a nyolcadikról a negyedikre.


A harmadik körben Alain Menu (Chevrolet) hátulról nekiment a magyar tehetségnek, akinek súlyosan megsérült az autója, többek közt a futóműve is. Menu sem úszta meg sérülés nélkül az ütközést, felnyílt a motorházteteje, így ki kellett állnia a bokszutcába.

Sajnos a verseny elején történt sikánlevágás miatt Michelisz Norbit boxutca áthajtásos büntetésre ítélték, mert állítólag jogosulatlan előnyhöz jutott és vissza kellett volna engednie azokat, akiket a manőverrel leelőzött. (A verseny után kiderült, a bírók tévedtek Norbi szabályosan járt el, akit kellett visszaengedett. A telemetria bebizonyította. )


Ezzel viszont a hatodik körben fel kellett adnia pontszerző helyét, s a 15. helyre esett vissza. Az utolsó körben azonban a bírók az autó állapota miatt (hullottak róla az alkatrészek)  ismét berendelték a boxba, de újabb szerencsétlenség kísérte a magyar versenyzőt, hiszen defektet kapott, így feladni kényszerült a versenyt.

Az utolsó kör sem szűkölködött izgalmakban, miután az élen álló világbajnok Tarquini szintén defektet kapott, az abroncs lerobbant az autóról. Az őt rögtön megelőző Robert Huff (Chevrolet Cruze) sem örülhetett sokáig, ugyanis 50 méterrel később neki is kilyukadt az egyik kereke. Ezzel a mögöttük Andy Prilaux vezetésével érkező két BMW ölébe hullott a győzelem.


A második, szintén kilenc körös versenyen Michelisz jól kapta el az ezúttal álló rajtot, az első kör végére a 15. helyre jött fel a 19-ről.  Az élen az újonc Nykjaer autózott, őt Yvan Muller és Tarquini követte. A harmadik körre már az olasz világbajnok állt az élen, Norbi pedig már 12. volt. Ám miután Bennani és Tarquini is áthajtásos büntetést kapott a magyar versenyző a 10., pontszerző helyen találta magát.

Az ötödik körben Norbi megfutotta a verseny leggyorsabb körét, a hatodik körre pedig a magyar tehetség újabb pozíciót tudott javítani, így már a kilencedik helyen autózott.


Ezúttal is az utolsó körben dőlt el a győzelem. A szinte végig élen autózó Nykjaer defektet kapott, így a dobogó legfelső fokára Yvan Muller állhatott fel, őt Tom Coronel és Huff követte. A magyar tehetség a 19. helyről rajtolva a nyolcadik, négy pontot érő helyen ért célba, és ő lett a legjobb újonc a második versenyen. Ennek köszönhetően a legjobbakkal pezsgőzhetett a pódiumon.

Norbinak összesen 14 pontja van, de ami ennél is fontosabb, hogy az eddig hat futamból ötször pontszerző helyen zárt.

Forrás: Zengő Dension Team