Bejutott az időmérő edzés második részébe, ahol a nyolcadik helyet szerezte meg a Túraautó Világbajnokság olaszországi versenyén Michelisz Norbert. Lehetett volna ennél is jobb, ha Tiago Monteiro nem akadályozza gyors körén, illetve ha nem törik el a SEAT féltengelye.

A magyar versenyző, aki teljesítményével a legjobb volt az újoncok közül, könnyedén gyarapíthatja újabb pontokkal eddigi gyűjteményét, sőt még többet is elérhet. A WTCC-ben a második versenyen az első futam eredménye nyomán fordított sorrendben indul az első nyolc.

Norbi a legjobb újonc

Norbi a legjobb újonc

Norbi a legjobb újonc


“Eddig ez legnehezebb versenyem a WTCC-ben. Problémánk volt a hétvége korábbi részében a Lesmos és a Parabolica kanyarokban, mert nem volt megfelelő az autó egyensúlya, de a csapat néhány dolgon változtatott. A Q1 egész jól ment, de a Q2-ben nem volt igazi tiszta körünk. Azt hiszem ha Monteiro nem tart fel, akkor ötödik is lehettem volna” – mondta Michelisz” – aki a hivatalos interjúra is meghívást kapott, mint legjobb újonc.  


Az időmérő edzés eredménye:
1. Farfus (BMW) 2:00:672

2. Huff (Chevrolet Cruze) 2:00:697

3. Priaulx (BMW 320si) 2:00:807

8. Michelisz (SEAT Leon TDI) 2:01:731

A hétvégén a WTCC mellett Monzában zajlott SEAT León EuroCup futama is, amelynek 2009. évi bajnoka Michelisz Norbert. A Zengő Motorsport színeiben idén négy pilóta indul a portugál Duarte Felix da Costa, az olasz Andrea Larini, Birizdó Imre (17) és Wéber Gábor.

Wéber a csúcson

Wéber a csúcson

Wéber a csúcson


A szín itt nemcsak átvitt értelkemen igaz, hiszen Wéber autója látványra szinte ugyan olyan, mint Micheliszé.  SEAT Leon ez is, de a technika más, dízel helyett benzines motor mozgatja.

Wéber Gábor küzdött az autóval a szabadedzéseken, de az időmérőn már remekelt, így az első helyről vághatott neki a szombati első futamnak, amelyen rajt-cél győzelmet ért el. Birizdó Imre a kilencedikként zárt.

Holnap, az állórajtos futam következik, a helycserés szabály alkalmazásával, azaz, Wéber a nyolcadik kockából rajtol.