Az M0-M1 gyorsforgalmi utak találkozásánál épülő új csomóponti ág kialakítása miatt május 26-tól jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani éjszakánként az M1 autópályán közlekedőknek. A munkavégzésekre várhatóan 22 és 5 óra között kerül sor, nappalra a forgalmi rend visszaáll. A terelő útvonalakra sárga színű jelzőtáblák hívják fel a járművezetők figyelmét – tudatta az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Az új csomópont a pálya fölött átívelve teremt majd kapcsolatot az M1 autópálya Győr felé vezető oldala és a Törökbálinti tó mellett épülő ingatlanberuházás belső úthálózatával. Az új ág hídszerkezetének pillérei és hídfői már elkészültek. Az acél hídszerkezet beemelése a forgalom elterelésével és – az M1 autópálya, valamint az M0-M1 csomópontban, a pálya mellett futó párhuzamos – gyűjtő elosztó pálya időszakos lezárásával történik, az alábbi ütemezés szerint:

I. M0-M1 csomópont M1 autópályával párhuzamos gyűjtő-elosztó pálya lezárása a Budapest felé vezető oldalon (2010. május 26-27-re és május 27-28-ra virradó éjszaka)

A gyűjtő-elosztó pálya lezárása miatt nem lehet majd az M0-ról Budapest felé az M1 autópályára felhajtani. Terelőút az M0-1. sz. főút.
  Hosszas lezárások az M0-son 1

II. Az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalának lezárása (2010. május 28-29-re és május 29-30-ra virradó éjszaka)

Az M1 teljes forgalmát az M1 autópályával párhuzamosan futó gyűjtő-elosztó pályára terelik, ahol sebességkorlátozás mellett, egy sávon lehet Budapest felé tovább haladni. Ebben az ütemben nincs olyan forgalmi irány, ami lezárásra kerülne.

III. Az M1 autópálya Győr felé vezető oldalának lezárása (2010. június 1-2-re és június 3-4-re, valamint június 4-5-re virradó éjszakákon)

A harmadik ütemben kerül lezárásra az M1 autópálya Győr felé vezető oldala az M1-M7 autópályák elválási csomópontjától egészen az M0-ig. A Győr felé tartó forgalom az M7 autópályán, valamint az M0 autóúton keresztül érheti el az M1-et.

A munkavégzés ideje alatt az M1 Törökbálinti (14 km) csomópontjában sem lehet majd az autópályára Győr irányában felhajtani. Kerülni az 1-es sz. főúton, felhajtani az M0-M1 csomópontjában lehetséges. Azok, akik ezt a csomópontot Budapest felől kívánják megközelíteni, szintén az M7-M0 útvonalon tudják azt elérni. A törökbálinti csomópontban Budapest felé a felhajtás, valamint az M1 autópálya forgalma Budapest felé zavartalan lesz.

Hosszas lezárások az M0-son 2

Az ÁAK kéri a járművezetőket, hogy figyeljék a kihelyezett terelőtáblákat, mert aki megszokásból vezet, az könnyedén díjas útszakaszra hajthat.