Az Omega eltűnése óta az Opelnek nincs luxus jellegű modellje. Egyelőre nem is valószínű, hogy újra nagyautót gyártana a német márka, helyette más módon támadná a gazdagabb ügyfeleket. Kupét készül piacra dobni. 

Már korábban is jósolták egy ilyen autó elkészülését, brit lapok mostanra a dátumot is tudják: 2013-ban jelenhet meg a formás kétajtós.

Belül is emlékeztet az Insigniára, de drágább anyagok díszítik

Belül is emlékeztet az Insigniára, de drágább anyagok díszítik

Belül is emlékeztet az Insigniára, de drágább anyagok díszítik


A Calibra utódjának tartott modell sokban hasonlít elődjére. Meglévő műszaki alapra építenek egy különleges formatervű járművet. Míg akkor a Vectra A, most az Insignia lenne a donor. A jármű várhatóan a 2007-ben bemutatott GTC tanulmány formáját követné.

Az autó megvalósítását korábbra jósolták, de a General Motors válsága, illetve az Opel esetleges eladása lassította az ezzel kapcsolatos döntéseket. A kocsi ugyanis még a már létező padlólemez és motorok felhasználása mellett sem térülne meg csak Opelként. Vauxhall, Buick és Chevrolet variánsok megjelenésre is számítani kell. 

Vectrára épült a Calibra

Vectrára épült a Calibra

Vectrára épült a Calibra


Ahogy a Volkswagen a Passat fölé pozícionálta a Passat CC-t, úgy a Calibra sem egy Insignia kupé lesz, hanem egy prémiumjellegű termék, az ára és kialakítása is ezt tükrözi. Ennek megfelelően az Opel csak a komolyabb motorjait veti be. 

Amellett, hogy elsősorban elegáns GT-nek készül, lesz OPC kivitel is. A sportmodell 2,8 literes turbómotorja nagyjából 340 lóerős lehet, amely a négykerék-hajtással párosítva hat másodpercnél is rövidebb idő alatt gyorsítja százra. Az elektronikus korlátozás ugyan megállítja 250-nél, de ennek kiiktatásával 280 km/óra feletti tempóra képes.