Az M1-es autópálya lezárása miatt a kijelölt terelőúton csak araszolva lehet közlekedni Győr és Komárom között – tájékoztatott a rendőrség csütörtökön.  A helyzetet tovább rontja, hogy a 81-es főúton is leállt a forgalom, mert az árvíz ott is megrongált egy hidat. Több órás várakozásra kell számítani az erre haladóknak.

Az autópálya kétszer két sávján zajló forgalom zúdult rá 1-es út kétszer egy sávjára, a torlódást a járművek gyakori műszaki hibái tovább növelik – mondta Perjámosi István alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság autópálya-alosztályának vezetője. Hozzátette: bonyolítják a helyzetet és blokkolják a forgalmat az út szélén félreálló járművek, a vezetők nemegyszer a sofőrülésen alszanak.

Problémát okoznak a műholdas helymeghatározóval utazók is, a GPS azt ugyanis nem tudja, hogy az áradás miatt az utat lezárták.

Az alezredes hangsúlyozta: árvíz van a térségben, s ilyenkor csak a hatóság által kijelölt főútvonal-hálózatot vehetik igénybe az autósok. Ezt egyes kamionok figyelmen kívül hagyják, egérutakat keresnek, s járműveikkel esetenként falvakat zárnak el – tette hozzá.

Szerda délelőtt a Cuhai-Bakony-ér áradása miatt rendeltek el teljes útzárat az M1-es sztrádán Győr és Bőny között. A víz alámosta az egyik hidat és az utat, ennek következtében az út két sáv szélességben beomlott. A javítás megkezdődött, várhatóan péntekre készülhet el a, így holnap este újra megindulhat a forgalom az M1-es érintett szakaszán.

Az M1-es autópálya lezárása miatt a Budapest-Győr közötti autóbusz-közlekedés is ellehetetlenült, ezért a Volánbusz május 21-én (pénteken) nem indít járatot Győrbe. A busztársaság a vonat használatét javasolják.

Forrás: MTI