Az utóbbi évtized legszebb Alfa Romeója kétség nélkül a 8C Competizione. Csakhogy a gyár jó előre eldöntötte, hogy a Ferrari motoros különlegességből mindössze 500 darab készül, amit aztán gyorsan el is kapkodtak a vevők. Később kitalálták, hogy készüljön még 500 nyitható tetővel. Persze ehhez sem kellett akciós árat hirdetni, hogy elkeljen.

500 lóerős motort kaphat

500 lóerős motort kaphat

500 lóerős motort kaphat


A legújabb hírek szerint az olasz márka újabb variánst készül piacra dobni a kétüléses sportkocsiból. Persze nem kombi készül, az Unica-Strada információi szerint érkezik a GTA kivitel. 

Ahogy más Alfa-típusoknál, ez is egy még sportosabb változatot takar. Nagyobb teljesítmény és módosított aerodinamika várható. A francia lap úgy tudja, a 4,7 literes, V8-as motor teljesítménye a korábbi 450 lóerő helyett 500 lóerő lesz, miközben a jármű tömegét 150 kilogrammal csökkentik. 

Ennek következtében a 8C GTA a korábbi változatnál 0,2 másodperccel gyorsabban, 4 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára, végsebessége pedig elérheti a 320 km/órát. 

Csak 100 darab készül

Csak 100 darab készül

Csak 100 darab készül


Bár az eredeti csodaszép formához nem nyúlnak, a GTA módosított orrspoilerrel és diffúzorral gazdagodik. Az utasteret a karbonbetétek és az Alcantara használatával teszik versenyautósabb hangulatúvá. A GTA emellett feszesebb hangolású futóművel, nagyobb féktárcsákkal és hangosabb kipufogóval gazdagodik.

Állítólag ebből a variánsból a korábbinál is kevesebb, mindössze 100 darab készül. Persze ha azt legyártották, már kezdődhet is az összeszerelés nyitható tetővel.