Még áprilisban írtunk a Brabus Vanishről, egy különleges sportkocsiról. Akkor csak pletykák alapján ismertük az autót, most hivatalosan is megmutatta a neves Mercedes-tuningoló.

Az autó a Mercedes legerősebb utcai sportmodellje, a 670 lóerős SL 65 AMG Black Series átalakításával született. Az úgynevezett T65 RS motortuning során új csúcsminőségű turbókkal és kipufogórendszerrel látják el a 6,0 literes motort. Négy új intercooler segít hűteni a motorba érkező levegőt, ezek miatt került a motorháztetőre az érdekes karbonborítás. 


A motorvezérlés átprogramozásával hangolták készre a V12-es motort, amelynek teljesítménye immár eléri a 800 lóerőt. A maximális nyomaték 1420 newtonméter, amely már 2100-as fordulatszámtól megkeserítené a hajtáslánc többi résztvevőjének életét. A Brabus azonban valódi használatnál 1100 Nm-re korlátozza a nyomatékot.

Persze ez is bőven több, mint amit a hátsó gumik tartósan elviselni képesek. Ha azonban a vezető ügyesen bánik a gázpedállal, a matt fekete szörny 3,6 másodperc alatt eléri álló helyzetből a százas tempót. Ez 0,3 másodperccel jobb, mint a gyári modellé. 0-200 km/órára 9,8 másodperc alatt ér el a módosított Black Series, valószínűleg azért nem hamarabb, mert viszonylag nehéz, 1795 kilót nyom. 


A kétüléses kocsi végsebessége a Brabus közlése szerint 330 km/óra feletti, de biztonsági okokból nem mehet gyorsabban, mint “szimpla” testvérei, ez is “csak” 320-szal hasíthat. Vagyis igazából értelmetlen az átalakítás. Kevés a valószínűsége, hogy két Black Series összefut a lámpánál egy gyorsulási versenyre.

Látványra alig, csak a matt fekete fényezés különbözteti meg a többi hasonló modelltől a Brabusét. Belül már több az újítás, az eredeti versenyülések helyére a Mercedes SL-ben szokványos, kényelmesebb elemek kerültek, amelyeket az utastér többi részéhez hasonlóan egyedi kivitelű Alcantara borít. 

A fordulatszámmérőn, illetve a küszöbdíszeken feltűnő név (Vanish) a tulajdonost takarja, aki a Brabus régi ügyfele. Ez az autó személyesen neki készült. Közleménye szerint nem készít még egy ugyanilyet a Brabus, ebből az autóból ez az egyetlen létezik. Ugyanakkor rámutatnak az átalakításánál használt összes alkatrész elérhető Mercedes SL 65 AMG Black Series-tulajdonosok számára.