Különös módját választotta három férfi az úthibák elleni tiltakozásul Pécsett. A város több pontján kátyúkba földet szórtak és petúniákat ültettek bele, a növényeket gondosan meg is öntözték ültetői, hogy ne hervadjanak el.

 Sági Gábor, az akció szervezője újságíróknak azt mondta: társaival így akarta felhívni a figyelmet az “áldatlan állapotokra”, és tettükért mindhárman vállalják a felelősséget. A három férfi csütörtökön délben jelentkezett a rendőrségen.

 A vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. nevük elhallgatását kérő munkatársai elmondták: e polgári engedetlenségi akció azért okoz számukra bosszúságot, mert a virágok védelmében olyan jelzőtáblák kerültek a kátyúk elé, amelyeket más, a közlekedés szempontjából veszélyesebb helyekről vittek el.

 Böröcz Károly, a pécsi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője az MTI-nek azt mondta: a kátyúkba való virágültetés nem jogszabályellenes, a közlekedési jelzőtáblák engedély nélküli elvitele azonban szabálysértés, amelyért az elkövetőket 50 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezhetik.

Ön mit tenne a kátyúkkal? Írja meg nekünk alul a komment mezőben!

Forrás: MTI