“Jobb fény, jobb látás” mottóval két új fejlesztést mutat be a Mercedes-Benz: a dinamikus, teljesen fénydiódás fényszórót és a változtatható átlátszóságú üvegtetőt. Az újításokat a Pekingi Autószalonon leleplezett Shooting Break tanulmányban mutatta be a gyár.

A lámpa maga állítja a fényerőt és fénynyaláb hosszát

A lámpa maga állítja a fényerőt és fénynyaláb hosszát

A lámpa maga állítja a fényerőt és fénynyaláb hosszát


A világ első dinamikus fénydiódás lámpája sorozatgyártásban az ősszel érkező új CL modellben tűnik majd fel. Az új megoldás a márka egyéb modelljeiből ismert intelligens világítórendszer öt világítási funkcióját, az országúti fényt, az autópályafényt, a kiterjesztett ködfényszórót, az aktív kanyarfényt és a sarokfényt kínálja egyben.

Ugyanakkor a márka szakemberei első ízben kapcsolták össze a fénydiódás világítást az adaptív távfényasszisztenssel. A fénydiódás lámpa előnye, hogy színhőmérséklete áll legközelebb a nappali világosságéhoz.

Lehet átlátszó

Lehet átlátszó

Lehet átlátszó


További újdonságként gombnyomásra változtatható átlátszóságú üvegtetőt mutat be a csillagos márka, amely jövőre mutatkozik be sorozatgyártású autóban. A Magic Sky Control néven futó innovatív üveg sokkal jobban véd a napsugárzástól, mint a hagyományos hőszűrő üveg vagy az árnyékoló roló, ezért nagyobb üvegfelületet lehet kialakítani a tetőn, a kellemes közérzet megőrzésével.

Az utasok választhatnak a remek kilátás vagy az árnyat adó wellness-hangulat között, ugyanakkor maximális klímakomfortnak örvendhetnek. Ehhez csupán egy gombot kell megnyomniuk.