Magyar márkakereskedőt is elismertek Toyota Ichiban európai ügyfél-elégedettségi díjjal Párizsban, a vállalat Champs Elyssées-n található minta bemutatótermében.

Szalonok Karcagon és Debrecenben

Ez a debreceni szalon

Ez a debreceni szalon

Ez a debreceni szalon


A díjat a Road Service Kft. érdemelte ki az értékesítés és a szerviz területén elért kimagasló ügyfél-elégedettségi eredményeivel.

A cég Karcagon és Debrecenben rendelkezik Toyota-szalonnal. A díjat Tadashi Arashima, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója adta át.

Körülbelül 2600 európai márkakereskedőt értékeltek a folyamatos felmérés eredményei alapján. A válogatást követően 41 Toyota-márkakereskedő érte el ezt a külön elismerést Európában.


Az Ichiban szó a japán okyakusama ichiban kifejezésből származik, melynek jelentése: első az ügyfél. Ebből az ichiban első vagy első számút takar.

Mióta 2006-ban a TME bevezette éves Ichiban-díját, a Toyota európai márkakereskedőinek ügyfél-elégedettségi eredménye 19%-kal javult az értékesítés és 13%-kal a vevőszolgálat terén.

Úgy tűnik, az autóértékesítés egy újabb terület, ahol sikeresek a magyarok, hiszen épp ma számoltunk be arról, hogy egy magyar fiú a Ford legjobb európai értékesítője.