Az SRO Motorsports Group (SRO), az új FIA GT1 Világbajnokság promótere és a Nissan megállapodást kötöttek, melynek értelmében a Nissan a 2010-es versenyszezonban a FIA GT1 hivatalos autószállítója lesz.
    
Az egyezség szerint a Nissan versenyenként 4 autót bocsát az SRO rendelkezésére, többek között egy Nissan GT-R látja el a hivatalos Safety Car szerepét minden versenyen.

A biztonsági és az orvosi autó is Nissan

A biztonsági és az orvosi autó is Nissan

A biztonsági és az orvosi autó is Nissan


A GT1 világbajnokság négy kontinens 10 országába látogat el, olyan márkák versenyeznek itt, mint az Aston Martin, a Corvette, a Ford, a Lamborghini, a Maserati. A sorozat az FIA negyedik világbajnoksága az F1, a rali és a túraautó mellett. 

A 2010-es bajnokság Abu-Dzabiban, a futurisztikus Yas Marina körpályán kezdődött április 17-én, majd december 5-én Argentínában, a San Louis-i, egy vulkánikus tó köré épített látványos pályán fejeződik be. De ellátogat olyan legendás helyszínekre, mint Silverstone, Spa Francorchamps és a Nürburgring, Ha kíváncsi a több száz lóerős autócsodákra, nemcsak a tévében láthatja azokat, a világbajnokság következő állomása május 21-23-án a csehországi Brno lesz. Autóval könnyen elérhető.

600 lóerő hátsó keréken

600 lóerő hátsó keréken

600 lóerő hátsó keréken


Ám nemcsak támogató lesz a japán márka, de a versenysorozatban két csapat is új fejlesztésű Nissan GT-R versenyautóval indul. Az angliai eredetű Sumo Power, valamint a svájci Swiss Racing Team. Jelenlétük 20 év óta az első Nissan-szereplést jelenti a hivatalos FIA Világbajnokságokon. A 130 millió forintba kerülő versenyautót 600 lóerős, V8-as motor gyorsítja.

Videón a Nissan GT-R versenyautó: