A Túraautó-világbajnokság marokkói versenyhétvégéjének első futamán Michelisz Norbert jól kapta el a repülőrajtot, és Monteiro (SEAT), illetve Gene (SEAT) kicsúszásának következtében a Zengő Dension Team versenyzője a 10. helyről indulva feljött a hetedik helyre.


A versenyen ezúttal sem domináltak az előzések, a szűk utcai pálya erre kevés lehetőséget adott. Szinte nem is volt verseny, a mezőny inkább a biztonsági autó mögött körözött. A szervezők nem voltak a helyzet magaslatán, rengeteg időbe telt a sérült autók elszállítása.

A marrakech-i első futam győztese Tarquini (SEAT) lett, míg a dobogó második és harmadik fokára Huff (Chevrolet) és Monteiro (SEAT) állhatott fel. Michelisz Norbert a hetedik, öt pontot érő helyen futott be. A második versenyen az első futam első nyolc helyezettje fordított sorrendben állhat fel a rajtrácsra, így a magyar tehetség az előkelő második helyről indulhatott.

Sajnos azonban az autója rajt pillanatában lefulladt, így Michelisz a rajtrácson ragadt, mialatt a teljes mezőny megelőzte. Öröm az ürömben, hogy emiatt sikerült kimaradnia az indulást követő tömegbalesetből, amelyben számos versenyző csapódott a falnak. A szervezők a verseny újraindítása helyett a biztonsági autó behívása mellett döntöttek, amelyet már csak 15 autó követett a 20-ból.


Négy kör elteltével Michelisz a 14. helyen autózott, az élmezőnyben pedig Priaulx, Muller és Coronel küzdött egymással. A hatodik kör végén a biztonsági autó elhagyta a pályát, de szinte azonnal újabb karambol történt, így újra vissza is tért és csak az utolsó előtti kör végén hagyta el a pályát

A magyar versenyzőnek azonban sikerült előzni, és a 10. helyen (+1 pont) ért célba. A második versenyt – melyen mindössze másfél kört mentek biztonsági autó nélkül – Priaulx nyerte, őt követi Muller és Coronel.

Michelisz így az eddigi két helyszínen rendezett mind a négy futamon pontot szerzett. Sajnos a lefulladás miatt a második rajthelyet nem tudta dobogóra váltani. Reméljük, hamarosan pótolja ezt. 

Forrás: Zengő Dension Team