A Túraautó Világbajnokság (WTCC) marokkói versenyhétvégéje magyar szempontból igen kedvezően alakul, hiszen a magyar Zengő Dension Team versenyzője, Michelisz Norbert (SEAT) a nulladik szabadedzés leintése előtti utolsó pillanatokban megszerezte az első helyet.

A himesházi tehetség összesen 13 kört tett meg a mintegy 4,5 kilométer hosszú marrakech-i utcai versenypályán, és már az edzés elején sikerült megfutni a második leggyorsabb kört. Az utolsó percekben nagy hajrá indult, ám végül Norbi végzett az élen 1:49.347-es köridővel. Második helyen a szintén SEAT-tal versenyző Coronel végzett (1:49:446), a harmadik helyre pedig Huff (Chevrolet) került 1:49:505-ös idővel.


A marrakech-i pályán második alkalommal rendeznek WTCC-futamokat, de az idén debütáló magyar alakulat számára teljesen ismeretlen volt a helyszín. A WTCC időmérő edzését ma, a futamokat holnap rendezik.

Michelisz a márciusi, első WTCC-s versenyhétvégéjén egy 10. és egy 9. helyett szerzett Brazíliában, így három pontjával jelenleg a 11. helyen áll a világbajnokságban.

Forrás: Zengő Dension Team