Legördült a hatmilliomodik Transit is a gyártósorról a Ford törökországi Otosanban lévő üzemében. A mérföldkövet jelentő jármű egy fehér, közepes tengelytávú, FT280 Kombi, amely egy német flottamegrendelés részét képezi. 

A hatmillió eddig legyártott darabbal és 45 éves múltjával a Transit nem csupán a legrégebben gyártott modell a Ford Európa termékpalettáján, hanem ez alatt az idő alatt folyamatosan az egyik fő nyereségforrásként működött az európai piacon, és egyike a legsikeresebb haszongépjárműveknek az autógyártás történelmében.

A Transit legújabb generációja az egyetlen közepes méretű haszonjármű a világon, melynek modelljeit a vásárlók egyaránt megrendelhetik első-, hátsó- és összkerékhajtású kivitelben is.

A Ford Transit igazi globális modell, a vásárlók öt kontinens több mint 85 piacán rendelhetik meg az autót. A Transit legnagyobb piacán, az Egyesült Királyságban a modell 1965-ös bevezetése óta folyamatosan piacvezető saját szegmensében, ahogyan egyébiránt Magyarországon is. A Transit 2009-ben is a legsikeresebb jármű volt az egy- és kéttonás piaci szegmensben a 19 legnagyobb európai piacon.