Amellett, hogy bemutatkozott az Ötös sorozat nyújtott változata és bejelentették, hogy 2013-ban érkezik első elektromos autójuk, a BMW egy meglepetéssel is szolgált a Pekingi Autószalonon. Leleplezték a Concept Gran Coupét.

A tanulmány egy négyajtós kupé. A 2007-ben szintén Kínában kiállított Concept CS utódja. Míg a CS egy valódi tanulmányautó, a Gran Coupe akár már holnap feltűnhetne a kereskedésekben, teljesen szériaközelinek tűnik. 


A közel ötméteres autó különleges megjelenését a mindössze 1,4 méteres tetőmagasság adja, hiszen így 10 centivel laposabb, mint a Hetes sorozat, ugyanakkor a kupéra jellemző, keret nélküli ajtókkal szerelik. 

Az autó hozza a BMW-től megszokott jegyeket, vagyis az utastér a hátsó tengelyhez közel kerül, a motorháztető hosszú, az első tengely előtti túlnyúlás rövid. Ehhez jön a kupés tetőív. Ami a többi BMW-nél is sportosabb megjelenést biztosít neki a Hetessel összevetve, az a jóval keskenyebb hűtőmaszk és fényszórók, de hátul is szélesebbnek mutatják a kocsit a lapos lámpák. 


Bár a BMW hivatalosan nem közölte terveit az autóval, egyes lapok szerint az autó 2012-ben jelenhet meg a kínálatában, ellenfelet állítva a Mercedes CLS-nek, a várhatóan idén bemutatkozó Audi A7-nek, illetve a Porsche Panamera és az Aston Martin Rapide modelleknek is. 

Csakhogy az autó túlságosan késznek tűnik további két év várakozáshoz. Könnyedén elképzelhető, hogy az új Hatost látjuk, hiszen a nagy kupénak idén vagy jövőre utódot kellene kapnia. A négy ajtóból kettőre váltva, a tetőívet hátul kissé megkurtítva már kész is a modell.