A francia PSA Peugeot Citroën és a japán Mitsubishi ünnepélyes külsőségek mellett megnyitotta új autó-összeszerelő üzemét Oroszországban, a Kalugai területen. A gyár egy ideje már működik az első Peugeot 308 már április 9-én legördült a futószalagról.

A 4,7 milliárd euró beruházással épült gyár a tervek szerint idén 15-20 ezer kocsit bocsát ki. Éves kapacitása összesen jövőre 45 ezerre nő, de a tervek szerint 2012-re már évi 125 ezer lesz, s a későbbiekben 300 ezerre fut fel.

A C-Crosser Mitsubishi Outlanderből készül

A C-Crosser Mitsubishi Outlanderből készül


A Peugeot 308 és 407 típusainak sorozatgyártását idén ősszel kezdik meg, a Citroën C4 szerelése júniusban, a Mitsubishi alapokon nyugvó C-Crosseré szeptemberben kezdődik meg, a Mitsubishi pedig szeptemberben-októberben kezdi meg a termelést a közös gyárban.

A francia konszern az alaptőke 70, a Mitsubishi 30 százalékát jegyzi, a gyár alapkövét tavaly nyáron rakták le. A Peugeot 308 és a Citroën C4 típusú gépkocsikat máris bevonták a kedvezményes hitelekkel vásárolható járművek körébe, valamint a roncsprogramba, amely Oroszországban most azért akadozik, mert nincs elegendő új autó az igények kielégítésére.

Forrás: MTI