Alig fél év van hátra és bemutatkozik az új Suzuki Swift. Az autó fejlesztése a végső stádiumban van. Ezúttal Németországban, a Nürburgringen fényképezték le lesifotósok az új kisautót. Ami már nem is annyira kicsi, hiszen, ahogy elődje, a Párizsi Autószalonon bemutatkozó modell is tovább nő. A külső méret mellett a tengelytávolság is bővül, így nagyobb utas- és csomagtér várja a vevőket. 

A képek tanulsága szerint minden bizonnyal többek között a futómű vizsgálatát végzik teljes terhelés mellett, hiszen a vezető mellett és mögött erre a célra kitalált bábuk élvezik a száguldást. Az is jól kivehető, hogy továbbra is lesznek egyszerűbb és sportosabb kivitelek, elég csak a két jármű kerekeit és karosszériamagasságát megnézni.

Sportmodell lehet: nagy felni, a kasztni leültetve

Sportmodell lehet: nagy felni, a kasztni leültetve

Sportmodell lehet: nagy felni, a kasztni leültetve


Várhatóan 1,2 és 1,6 literes benzinmotorok kerülnek a Swiftbe, de egy kis dízelmotor is szerepel majd a kínálatban. Ez utóbbiról keveset tudni, miután a Suzuki a jövőben nem dolgozik együtt az Opellel, amely korábban hozta a motort, helyette nemrég a Volkswagennel kötött stratégiai együttműködést. Ezzel a friggyel akár a VW új 1,2 vagy 1,6 TDI motorjai is feltűnhetnek.

Az új Swift továbbra is Magyarországon az esztergomi üzemben is készül. Az autó gyártása már a bemutató előtt a nyári leállás után beindul. Ennek megfelelően az új Swift forgalmazása még 2010-ben megkezdődhet. 

2009-ben összesen 180 ezer Suzuki készült hazánkban, ez százezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. Idén a tervek szerint tartják a 180 ezres számot.

Ha kíváncsi az autó utasterére, erre a linkre kattintva azt is megnézheti.