Bár 2002-ben mutatták be, továbbra is a piacon tartja a Phaetont a Volkswagen, egyelőre nem készül új luxusautó a német autógyártónál. Ám addig is – immár másodszor – felújítják a kocsit, sőt ezúttal komolyabb módosítások lesznek.

Miközben megtartják az autó jellegzetes, masszív formáját, lecserélik a hűtőmaszkot, a lökhárítókat és visszapillantókat. Természetesen a lámpák sem ússzák meg, elöl a komplett lámpatest más, hátul a bura formája ugyanolyannak tűnik, de a korábbi kerek helyett szögletes LED-sor világít.

Belül a műszerfal órái és a középkonzol változnak meg, illetve egy új kormányt is terveztek az autóhoz, amely a korábbinál is szélesebb szín- és kárpitanyaggal díszíthető. 

Ezúttal is lesz nyújtott változat

Ezúttal is lesz nyújtott változat

Ezúttal is lesz nyújtott változat


Műszaki szempontból sok újdonságot hoz a Phaeton – legalábbis a kiszivárgott hírek szerint. A 3,6-os és 4,2-es benzinmotorok eltűnnek a kínálatból, helyüket egy 3,0 literes kompresszoros veszi át, amely kétféle teljesítményszinttel szerepel majd. 

Az egyetlen dízel továbbra is a 3,0 literes, 240 lóerős, de ez már egy teljesen új fejlesztés, ennek nyomán takarékosabb és tisztábban üzemel. A pletykák szerint továbbra is készül V12-es motorral a luxus Volkswagen, ugyanakkor az új Touraghez fejlesztett hibrid hajtást is átemelik. A Touareg is megkapja a Volkswagen-csoport új, nyolcfokozatú automata váltóját. 

Bár eredetileg őszi bemutatót sejtettünk, a szinte álcázás nélkül lefotózott autó azt sejteti, hogy a Phateont már a hónap végén, a Pekingi Autószalonon leleplezik. Ez nem is lenne meglepő, tekintve, hogy a Volkswagen számára kiemelten fontos a kínai piac.