A hónap végén kezdődő Pekingi Autószalonon mutatja be új járművét a BYD, a kínai autógyár, amely felvásárolta a Volvót. Ezúttal azonban nem a svéd márkához kapcsolódik a hír, sokkal inkább Angliához. A BYD ugyanis elkészítette a klasszikus londoni taxi kínai megfelelőjét. 

Az első gyári képeket photoshopban tették tökéletessé, megtalálva az ideális hátteret. Egy kis bibi azért becsúszott a dologba, mert az England London Taxi szavakból kitalált Englon TXN nevű autó a Lánchídon hajt keresztül.

Szemből érkezve még autentikus is a kép, hiszen a jobb oldalon halad a jármű. Amikor hátulról látjuk, akkor inkább az az érzésünk, hogy ez nem tudatos, csak így adta ki, mert akkor meg a magyar jobbra tarts szabályt követi.

A Rolls-Royce is járt nálunk

A Rolls-Royce is járt nálunk


Elképzelhető, hogy a Rolls-Royce szúrt ki a BYD-del, miután a Phantom Coupéról is készültek hasonló képek, azzal a különbséggel, hogy a brit gyár autója itt is járt. 

A Budapestet Londonnal összekeverő malőr ellenére a koncepció nem tűnik rossznak. Kínában, ahol viszonylag sokan autóznak sofőrrel, lehet igény egy speciálisan taxinak kitalált járműre.