Az olasz Piaggio kistehergépjármű ágazat kereskedő és szervízhálózatot épít ki Magyarországon. A leendő hálózat központi bemutató termét pénteken nyitották meg Győrött.

Federico Tarricone export értékesítési igazgató az eseményen elmondta: Magyarországot a főként városi szállításra alkalmas Piaggio kisteher gépjárművek számára tekintik jópiacnak. Az olasz cég járműveivel megoldható ugyanis az energia-, és költséghatékony környezetbarát szállítás.

A magyar piacon is elérhetőek lesznek a gáz és benzin vegyes üzemelésű és az elektromos hajtású kisteherjárművek, amelyeket az új Porter Eco Solution elnevezésű program keretében fejlesztettek ki.


Ez a program az Európai Unió energetikai koncepciójával harmonizál – hangsúlyozta a szakember. Tájékoztatása szerint a benzin-gáz kettősüzemű kisteherautó esetében minimalizálni tudják a károsanyag-kibocsátást.

Az 57 km/óra végsebességű, tisztán elektromos hajtású kis haszongépjárműveknél pedig az energiafogyasztás optimalizálására törekedtek. Ebből a típusból 5000-nél is többet értékesítettek eddig Európában.

Magyarországi működésük első évében 150 jármű eladásával, s másfél millió eurós forgalommal számolnak. A vállalat gyártmányait egyébként Európa-szerte,továbbá Indiában értékesíti, de jelen van Dél-Amerikában is.

Forrás: MTI