Megkezdődött a hazai márkakereskedőknél az előrendelések felvétele a Dacia legújabb modelljére, a Dusterre. Hozza a formát a szabadidő-autó: kifejezetten versenyképes árral forgalmazzák a terepes kocsit. 

A Duster alapára 2 790 000 forint, ezért a pénzért 1,6 literes (105 LE) benzinmotorral és elsőkerék-hajtással kerül a vevőhöz a kocsi. Ebben az autóban az említhető felszereltség az ABS, a két légzsák és a szervokormány. Négykerék-hajtással ugyanez az autó 3 millió 290 ezer forintba kerül.

Négyféle felszereltségi szinttel készül a Dacia (Acces, Ambiance, Arctic, Exception), a legdrágább 20 ezer forinttal haladja meg a 4 milliót. Ebben a kivitelben az elektromos kütyük mellett a klíma is az alapfelszereltség része.

Dízelmotorral 3,3 milliótól vehető meg

Dízelmotorral 3,3 milliótól vehető meg

Dízelmotorral 3,3 milliótól vehető meg


Figyelembe véve, hogy a hasonló méretű Nissan Qashqai 1,6-os benzinmotorral 4,9 millióba kerül, ugyanúgy, mint a Suzuki SX4 összkerékhajtású változata, jó az ára a Dusternek.

Ahogy a Dacia többi modelljében, itt is 1,5-ös dízelmotort használnak. Kétféle teljesítménnyel kerül a motor a Dusterbe. 85 lóerővel elsőkerék-hajtással, 109 lóerővel 4×4-es kivitelben. Előbbi 3,29 milliótól, utóbbi 3,9 millió forinttól vásárolható meg.

Ez pedig még a benzinesnél is nagyobb árelőnnyel bír. Hiszen például a Nissan szabadidő-autója 1,5-ös dízelmotorral 5,69 millió forintba kerül.