A Mercedes-Benz jelenlegi legdurvább sportkocsija az SL 65 Black Series. A német gyár azt tervezi, hogy a jövőben újabb Black Series modellt dob piacra. Az Autocar magazin megtudta, hogy az autó a nemrég bemutatott SLS GT3 versenyautó leszármazottja lesz.

670 lóerőt tud az extrém SL

670 lóerőt tud az extrém SL


Vagy másként: az SLS AMG sportkocsi – amiből a versenyautó is épül – extrém sportos kivitele. A recept viszonylag egyszerű, erősebb motort párosítanak könnyebb karosszériával. 

Marad a 6,2 literes motor, mert mint Friedrich Eichler, az AMG motorokért felelős vezetője elárulta, még komoly tartalékok vannak benne. A jelenleg 571 lóerős V8-as teljesítményét minden bizonnyal 600 lóerő fölé viszik, míg a tömeget a karbon erőteljes használatával 70-80 kilogrammal csökkentik. 

Versenygének utcára

Versenygének utcára


Mindezek hatására a versenyautós aerodinamikai elemekkel felvértezett SLS 0,3 másodpercet verve szériatársaira 3,5 másodperc alatt gyorsulhat százra. Végsebessége 330 km/óra feletti lehet. 

A nagyjából 2013-ra elkészülő SLS Black Series nem lesz olcsó mulatság, nagyjából 50 százalékkal kerül majd többe, mint egy normál SLS. Vagyis 250 ezer euróba, kb. 66 millió forintba kerül. Ezért a pénzért azonban nemcsak műszaki különlegességet, de egy klubtagságot is kap a vevő, hiszen erősen visszafogott darabszám készül majd a kocsiból.