Hazánkban épp a múlt héten kaptak 500 db új Focust a rendőrök, Amerikában jövőre cserélik az új Ford Police Interceptorra a klasszikus Ford Crown Victoriákat, ám van okuk örvendezni a rend francia őreinek is: elkészült a francia rendőrség gyorsreagálású egységei (Brigades Rapides d’Intervention – BRI) számára némileg átalakított Focus RS is.

A BRI által jelenleg használt autók szerződése nemsokára lejár, így kiírásra került a mintegy 70 autó pótlását célzó tender, amelynek egyik legnagyobb esélyese a Focus RS. Éppen ezért a francia hatósági járművek átalakítására specializálódott VehiXel már el is készítette a rendőrség speciális egységei számára kialakított Focus RS-t.


A francia autópályákon 1963 óta szolgálatot teljesítő BRI történetében a Focus RS lenne a valaha használt legerősebb autó, ezért szóba került az is, hogy a modell kiválasztása esetén az amúgy is különlegesen képzett sofőrök további oktatáson vennének részt.

A Ford Focus RS-ben 2,5 literes turbómotor van, teljesítménye 305 lóerő. Ezzel a sportmodell 5,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 263 km/óra. Ha ez nem lenne elég, érkezik a Focus RS500, amely még erősebb, még gyorsabb.