A tavasz beköszöntével egyre több motoros és kerékpáros jelenik meg a közúti forgalomban, ezért a rendőrség fokozott közúti ellenőrzésekkel és baleset-megelőzési programokkal készül, felhívva a figyelmet arra, hogy a kétkerekű közlekedők mind okozói, mind pedig részesei lehetnek a közúti baleseteknek.

Rá kell kényszeríteni a motorosokat és a kerékpárosokat a KRESZ szabályainak betartására – közölte Szécsi Tibor őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság osztályvezetője. A változtatásokat megtalálják ezen a linken.


Budapesten a múlt évben 608 közúti balesetnek voltak részesei motorosok, közülük heten haltak meg, és közel kétszázan súlyosan megsérültek, mondta, hozzáfűzve, az idei év első két és fél hónapjában már két motoros vesztette életét. Szécsi Tibor közlése szerint a gyorshajtás, a követési távolság és a kanyarodási szabályok be nem tartása, valamint a tilos jelzésen való áthaladás okozza a legtöbb balesetet.

A hétvégétől – az országos közbiztonsági hálóprogram keretében egyszerre 25-30 motoros rendőr járja a főváros útjait, és fokozottan ellenőrzik a motorosokat és a kerékpárosokat. A BRFK osztályvezetője azt mondta: szombaton több olyan motoros ellen indítottak eljárást, akik bukósisak nélkül vagy ittasan vezettek.

Forrás: MTI