Március elején a Genfi Autószalonon mutatta be a nagyközönségnek legújabb modelljét a MINI. A Countrymanhez kapcsolódóan egy designpályázatot is kiírt a márka. A szabadidő-autó egyik érdekessége a MINI Center Rail elnevezésű, az utastér közepén futó sín, amelyre a pályáztatók olyan ötleteket várnak, amelyek praktikusabbá teszik a tulajdonos mindennapjait. 

A Center Rail köti össze az autó első és a hátsó felét mind formai, mind pedig funkcionális értelemben. A sín az üléssorok között fut, felületet kínálva arra, hogy biztonságosan elhelyezzük rajta kedvenc tárgyainkat, kiegészítőinket. Mivel a sín elektromos csatlakozóként is funkcionálhat, mobiltelefon és mp3 lejátszó is tölthető innen.

Ezt a sínt kell ötlettel megtölteni

Ezt a sínt kell ötlettel megtölteni

Ezt a sínt kell ötlettel megtölteni


A beérkezett ötleteket a MINI-designerekből álló zsűri bírálja majd el, a győztes megoldást le is gyártja, majd beleteszi a legújabb MINI prototípusokba, amelyeket a 2010-es Párizsi Motor Show-n, névvel ellátva mutatnak majd be a nagyközönségnek. 

A MINI Space Product Design elnevezésű versenyre a MINI, www.minispace.com odalán keresztül lehet nevezni, ahol minták és jó tanácsok segítik az érdeklődőket.

A beküldési feltételek között egyebek mellett 2 dimenziós koncepció elkészítése szerepel, illetve egy pályázó legfeljebb 9 munkával nevezhet. A beküldési határidő 2010. május 11. A versenyre nevezett tervek és a kiírás ezen a linken érhető el:

Díjak:

1. díj
Párizsi utazás 2 főre, belépőjeggyel a 2010. októberi Párizsi Motor Show-ra. A nyeremény tartalmazza az utazási költségeket és a szállást is. Az ötletet mindezen túl bemutatják a MINI pavilonban. 

2. és 3. díj
Egy-egy Apple Macbook Pro. Az ötletet mindezen túl bemutatják a MINI pavilonban,

4. és 5. díj:
Egy-egy Apple iPod touch.