Új rendőrautókra cserélik az amerikai filmekből itthon is jól ismert Ford Crown Victoriákat: a Ford bemutatta az amerikai rendőrség számára fejlesztett új Police Interceptort. A járművet a rendőrséggel együttműködve, igényeik maximális figyelembevételével fejlesztették, a sorozatgyártás 2011 második felében kezdődik.

Az Interceptor fejlesztése során fontos szempont volt a fenntartási költségek csökkentése az üzemanyag-hatékonyság további javítása révén, ám kiemelt szerep jutott az autó megbízhatóságának, tartósságának és robusztusságának is, hogy megfeleljen a rendőrségi használat során felmerülő igényeknek.

Nyugdíjba mennek

Nyugdíjba mennek

Nyugdíjba mennek


Az új modell belső terét kifejezetten a praktikus szempontoknak megfelelően alakították ki, ideértve például a fegyveröv kényelmes elhelyezését célzó különleges üléskialakítást vagy a rendőrségi kommunikációhoz, adatlekéréshez szükséges multimédiás eszközöket.

Egyelőre műszaki adatokat nem hoztak nyilvánosságra az autóról, ám amerikai lapok feltételezései szerint kétféle modell készülhet a Ford Tauruson alapuló kocsiból. A hagyományos városi feladatokhoz 3,5-es, V6-os szívómotorral és elsőkerék-hajtással, az autópálya-rendőrség számára ugyanezen motor turbós kivitele kerülhet a járműbe, összkerékhajtással kombinálva.

A Ford évente 45-60 ezer rendőrautót értékesít Amerikában, ezzel mintegy 75%-os részesedést elérve piacvezető a szegmensben.