Különleges ötlettel állt elő Ausztrália: öt külföldi párt invitálnak a világ minden valószínűség szerint leghosszabb taxiútjára, amely 11 ezer kilométeren át vezet a földrésznyi országban.

A turizmusért felelős hatóságok ötlete szerint az Új-Zélandról, Malajziából, Szingapúrból, Németországból és Nagy-Britanniából érkező párok kilenc hét alatt tennék meg az Ausztrália nyugati részén vezető utat egy taxi hátsó ülésén. A hat ausztrál párral kiegészülő nemzetközi csapat minden kettősének egy-egy szakasz jutna a 11 etapra osztott kalandból.


Az út április 9-én Perth városából indul, és Ausztrália híres Outback vidékén, valamint strandokkal tűzdelt nyugati tengerpartján vezet át, mielőtt északon, Broome városában ér véget.

A megmérettetés egy 1930-as évekbeli kalandon alapul, akkor hárman tették meg a Melbourne-ből Darwinba vezető oda- és visszautat egy taxival. Ezúttal azonban egy modernkori csavar is került a történetbe – mondta az egyik szervező. Az évtizedekkel ezelőtti út rekordot jelentett, a kalandvágyó Ada Beal három hónap alatt tette meg útitársaival a kilencezer kilométert Ausztrália keleti partja mentén.


A napjaink taxiskalandjában részvevő párok videoblogokban és a Twitter közösségi portálon számolnak majd be az út állomásairól, és persze a taxiban is kamera örökíti meg a kaland minden egyes percét. Perthben eddig több mint négyszáz taxis jelentkezett a feladatra, a győztes kocsit hamarosan kiválasztják.

Az ötlet célja természetesen nem más,mint, hogy felhívja a turisták figyelmét Ausztrália nevezetességeire, szépségeire.

Forrás: MTI