Brnóban bemutatkozott a Velor-X-Trike, ami nem más, mint a Velorex modernkori újragondolása. A bemutatón jelen volt Mojmír Stránský az eredeti modell egyik ötletgazdája és tervezője.

Lényegében ugyanazt kapják a vevők, mint régen: háromkerekű motorkerékpárt autós utastérrel. A forma is követi az eredetit. Csakhogy míg anno egy viszonylag olcsó, mozgássérülteknek kitalált gép volt, a mostani egy luxusjárgány. Az ára nettó félmillió cseh korona, vagyis nagyjából 6,2 millió forint.


Ezért a pénzért persze a mai kornak megfelelő technika jár: műbőr helyet műanyag borítás feszül a csővázas szerkezeten. 17 lóerős JAWA motor helyett akár 200 lóerős Honda-blokk is kerülhet a gépbe, amely így bőven felülmúlja az eredeti 85 km/órás csúcssebességet.

Az eredeti modellről
A Velorex mozgássérülteknek szánt, csehszlovák gyártmányú háromkerekű kisautótípus a II. világháború után. Az eredetileg kerékpárjavítással foglalkozó František Stránský és öccse, Mojmír Stránský találta ki. 1943-ban elkészült az első prototípus, mely alumíniumlemezzel bevont csővázból és főleg kerékpáralkatrészből összeállított jármű volt. Cseh nyelven a tengely os, a kocsi pedig kára, így keletkezett az eredetileg használt Oskar elnevezés.

1950-ben a párt úgy döntött a Stránsky-fivérek üzemét beolvasztja a VELO gyártási szövetkezetbe, mely Hradec Královéban székelt, s amelyet 2 évvel később Velorex Gyártási Szövetkezetté kereszteltek.


Az Oskar/Velorex gyártása a szocializmus gazdasági fejlődésének kezdetén indult, amikor még nem voltak érvényesek a sorozatgyártás szabályai. Nem volt összhangban a gyártás az igényekkel. Ezért abból dolgoztak, ami éppen beszerezhető volt. Így történt, hogy az Oskar 54-es típusra szerelték a ČZ 150 és a JAWA 250-es kerekeit egyidejűleg. A kerekek néha barnára voltak festve, néha alumíniumból készültek, de megjelentek krómozottak vagy JAWA-pirosra festettek.

A különböző változtatások a karosszérián (csővázon) sokszor a hegesztők műve volt, ezért azonos két darab nem található. Ugyanez vonatkozik a fényszórókra is. Egyidejűleg szerelték a nagy és a kis fényszórókat, de megjelentek az aszimmetrikus fényszórók is. A járművek készültek ČZ 175-ös, valamint JAWA 250-es és 350-es motorblokkal is. Az eleinte 200 kilós jármű tömege később 300 fölé kúszott. Mérete alig változott 3,1 méter hosszú és 1,4 méter széles volt.

Forrás: wikipedia