Nem marad csupán egy elképzelés a SEAT IBE. Brit lapok seatos forrásra hivatkozva állítják, a Genfi Autószalonon kiállított sportos villanyautó-tanulmányból igazi autó lesz. A projekt ugyanis része az államilag támogatott autóipari elektromosítási tervnek.  

A spanyol kormány lelkesedése a villanyautókért érthető, hiszen az ország élenjáró a megújuló energiaforrások, így víz-, szél- és napenergia felhasználásában is. Az így nyert energia hatékony módon használható a villanyautók otthoni vagy a munkahelyen történő töltéséhez.

A Scirocco, C30 elektromos vetélytársa

A Scirocco, C30 elektromos vetélytársa

A Scirocco, C30 elektromos vetélytársa


Ugyanakkor a SEAT nem egy villanyautóval fog elsőként megjelenni a piacon, hanem egy konnektorról is tölthető hibrid modellel. A program részeként már tavaly is bemutatott egy tanulmányt a SEAT, akkor a Leonból építettek különleges hibridet. Ennek nyomán születhet az első modell, míg a SEAT villanyautó 2014-re készül el.  

Az IBE-t 102 lóerő maximális teljesítményű villanymotor gyorsítja 9,4 másodperc alatt 0-ról 100 km/órára. Ugyanakkor a 0-50-hez 3,4 másodperc is elég a csupán egytonnás autónak. A végsebességet 160 km/órában maximálták.