Magyar szempontból rendkívül sikeres volt a WTCC brazíliai versenyhétvégéje: Michelisz Norbert, a Zengő Dension Team versenyzője bemutatkozó versenyhétvégéjén három pontot szerzett, így a 11. helyen áll a bajnokságban.


Michelisz Norbert a 16 körös első, esős futamon a repülőrajtot követően sokáig őrizni tudta pozícióját, majd a kicsúszott autóknak és fegyelmezettségének köszönhetően feljött a nyolcadik helyre. Miután az eső elállt, a pálya folyamatos száradásával előjött a tapasztaltabb pilóták rutinja ketten is megelőzték a kék SEAT Leon TDI-t hajtó fiatalembert.

A versenyt a végig domináló Chevrolet-k nyerték: az első helyezett (25 pont) a 2008-as világbajnok Yvan Muller lett, míg a dobogó második fokára (18 pont) a brit Robert Huff állhatott fel. A bronzérmet (15 pont) a svájci Alain Menu nyerte, míg a diffúzor nélkül versenyző magyar pilóta 10. lett, így első magyarként a versenysorozatban 1 pontot szerzett.


A 14 körös második futamot már száraz pályán vívhatták a Túraautó-világbajnokság versenyzői. A szabályok értelmében az előző verseny első nyolc helyezettje fordított sorrendben állt fel a rajtrácsra, így az élről Tom Coronel (SEAT) indulhatott. A holland pilóta a pályán ütközött, autója sérülést szenvedett, így fel kellett adnia a küzdelmet.

Michelisz remekül rajtolt az első kör elején feljött a hatodik helyre, azonban a hazai pályán versenyző brazil Augusto Farfusnak, aki egy gyár BMW-t hajt, sikerült megelőznie.A második körben komoly csatát vívott a magyar versenyző a korábbi Forma-1-es versenyző Tiago Monteiróval (SEAT), azonban turbónyomás-problémák miatt Michelisz visszacsúszott a 11. helyre. Két körrel később azonban sikerült visszajönnie és rögtön két helyet lépett előre, a 9. helyre.


A második futamot a tavalyi világbajnok Gabriele Tarquini nyerte, így övé a 25 pont. Őt követi Jordi Gené és Alain Menu (18 és 15 pont). A magyar versenyző végül diffúzor nélkül és turbóproblémákkal a kilencedik helyen ért célba, amellyel újabb két pontot szerzett, így három ponttal a 11. helyen áll a bajnokságban, a legjobb újoncként.

A következő versenyhétvége várhatóan Marokkóban lesz 2010.május 1-2-án, miután nagy valószínűséggel törlik a versenynaptárból az áprilisra tervezett mexikói futamot.