A Caterham Hungary a mai naptól fogadja a megrendeléseket az angol Caterham gyár Seven modelljeire. Elsőként az EU5-normának megfelelő típusok érkeznek Magyarországra, de természetesen az angol piacra gyártott összes modell elérhető lesz, így nem csak bal-, de jobbkormányos változatok is megvehetők.  

A Seven úgynevezett kit-car, épített autó, így nemcsak kész autóként, de dobozban, alkatrészek halmazaként is megvásárolható, melyet a tulajdonos maga építhet össze.

Akár 260 lóerővel

Akár 260 lóerővel

Akár 260 lóerővel


A Roadsport 120 nevű alaptípusban 120 lóerős, 1,6 literes Ford-motor dolgozik, végsebessége 190 km/h, átlagfogyasztása pedig mindössze 5,2 liter. A bestsellernek számító Roadsport 175 kétliteres Ford Duratec motorja 175 lóerős, végsebessége óránként 208 km. Az R300-as túragép 6 sebességes kézi váltóval készül. Valamennyi modell továbbfejleszthető, az autók teljesítménye akár 260 lóerőig is növelhető. 

Mivel a legendás utcai sportautó minden egyes példányát kézzel szerelik össze, a már megrendelt első Caterham Sevenek csak márciusban érkeznek Budapestre. Áprilistól azonban nemcsak megvásárolni, de bérelni is lehet az utcai sportkocsit. A Roadsport 120 dobozban nettó 5,5 millió forintba kerül, összeszerelve 7,2 millió kérnek érte, az R300 viszont már több mint tízmilliót kóstál.